Zuster Zonnebloem: Geboren in 2020 en getogen in de jaren 70.
Met hun old-school psychedelic rock sound en hoopvolle boodschap hebben zij het doel de wereld een stukje zonniger te maken!

Dit eigenzinnige viertal neemt je mee op reis; het ene moment helder en kwetsbaar, het andere moment rauw en losgeslagen. Strevende naar een plek waar een ieder verbonden is met elkaar, de muziek en de planeet.

In april 2020 brachten zij hun eerste single Without Time uit en in nog geen 2 jaar tijd sinds de start van hun avontuur betreedde Zuster Zonnebloem al de podia van Paradiso en het Paard.
Er volgde een EP genaamd Deja Vu en hun meest recente singles Winds of Change en Law of Attraction, waarmee ze festivals en clubs door het hele land, waaronder The Life I Live en Cinetol, ondersteboven zetten. In maart 2022 won Zuster Zonnebloem de Nobel Music Award, waardoor zij onder andere Werfpop 2022 mochten openen. Sindsdien is Zuster Zonnebloem op weg om hun warmte met het hele land te delen.

Voor hun tweede langspeler is Certain Animals nog dieper gedoken in hun zoektocht naar wat zij verstaan onder goede muziek. Gedrenkt in een ruime kennis van hun muzikale
helden uit de 60s en 70s als Electric Light Orchestra, Supertramp en natuurlijk The Beatles neemt de band je mee op een eclectische en emotionele reis door een vintage verleden.
De band brengt op Arts & Crafts hun kijk op het leven zonder schroom of pretenties, en is openhartig, eerlijk en vol liefde over wat dat de band brengt.

Die liefde en hoop, en hun tegenhangers rouw en verlies, worden op deze plaat in een gloeiende muzikale vorm gegoten. Aangesterkt door nog meer melodische meerstemmigheid dan op hun uiterst goed ontvangen debuutplaat Songs to Make You Move, en met een nog prominentere rol voor toetsenpartijen draagt Certain Animals soms tegen beter weten in een boodschap
van positiviteit uit.

Certain Animals is op Arts & Crafts toegankelijker dan ooit, zonder
concessies te doen. De band voelt zich vrij en combineert moeiteloos satijnzachte seventies melodieën met ronkende Hammonds, AC/DC-boogies met Beatle-ballads en
glamrock met goedaardigheid.