WILMA’S CHOICE
Wilma, een iconisch figuur in Den Haag. Als vrouw van de helaas overleden programmeur Jan Borchers, is zij een vertrouwd gezicht in de bruisende muziekwereld van Den Haag, waar ze liefdevol wordt omarmd als de ware grootmoeder van de popmuziek. Gedreven door haar passie voor muziek en als eerbetoon aan Jan, organiseert Wilma regelmatig een avond in Musicon geheel naar eigen smaak. Onder de noemer ”Wilma’s Choice” neemt zij tijdelijk de leiding over het podium. In deze editie…

NEEDLE AND THE PAIN REACTION
Needle And The Pain Reaction, met een carrière van meer dan twee decennia, zijn een kracht in de Belgische noiserockscene. Ontstaan in 1999 in Gent, put het trio inspiratie uit Sonic Youth, Shellac en anderen. Hun kenmerkende geluid, gevormd door snerpende gitaren, dreunende drums en dynamische vocalen, komt tot leven in legendarische live-optredens. Met zes albums tonen ze hun evolutie en veelzijdigheid. Het debuut, “Obsessions Of An Epic Womanizer” (2004), vangt de rauwe essentie van hun DIY-spirit. “Pheromone” (2006) leidt tot internationale tours, terwijl “Stains” (2010) hun positie in de rockscene versterkt.

Na een onderbreking door de pandemie, keren ze triomfantelijk terug in 2023 met “No Borders,” hun meest ambitieuze album. Dit uitgesproken werk weerspiegelt hun visie op een wereld zonder beperkingen. Naast hun hoofdproject, hebben ze diverse nevenprojecten, waaronder samenwerkingen en theatervoorstellingen, zoals “Chasse Patate” met Studio Orka.
Het album “No Borders” (november 2023) markeert hun terugkeer, en Needle And The Pain Reaction bereiden zich voor om hun nieuwste creaties wereldwijd te delen. Met een elektrificerend live-optreden als handelsmerk, beloven ze een krachtige sonische ervaring.

BAŠTA
BaŠta is een power trio uit het noorden van het land die voornamelijk instrumentele nummers spelen. Na enkele jaren ervaring in verschillende bands slaan Roelof (drummer), Michel (bas), en Pascal (gitaar) de handen in één als het power trio BaŠta. De heren laten zich inspireren door verschillende muziekstijlen, te denken aan shoegaze, psychedelische blues en zelfs de zwaardere metalen. De muziek van BaŠta laat zich omschrijven als een muzikale reis waarbij hypnotische instrumentale stukken worden afgewisseld met door fuzz doordrenkte riffs.

TIJDEN
Deur open: 20.00 uur
Aanvang show: 21.00 uur
Verwacht einde: 00.00 uur

TICKETS
Voorverkoop: €7,50
Deur: €9,50

Tickets: https://musicon.nl/event/wilmas-choice-the-needle-and-the-pain-reaction-basta/