Programma 

Op het programma staan liederen in Afrikaanse talen uit Zuid-Afrika, Nigeria en Liberia, zoals het Swahili, Xhosa, Zulu en het Yoruba. Ook zijn er liederen uit Turkije, Italië en Portugal te horen. Het Amerikaanse werelddeel is vertegenwoordigd met repertoire uit Costa Rica, de Franse Antillen en een Surinaams liedje. Verder is er een lied te horen met een Sefardische oorsprong.

Het vocale programma wordt afgewisseld met instrumentale muziek door de Dutch Balkan Brothers. Dit veelzijdige trio bestaat uit Bart de Kater op klarinet, basklarinet en echte Balkaninstrumenten als de gaida, een doedelzak gemaakt van de huid van een geit, en de kaval, een herdersfluit; Wilco Oomkes op accordeon en tapan; en Joris van Beek op viool, gadulka (Bulgaarse vedel) en contrabas. De naam van hun ensemble geeft al aan dat zij fervente liefhebbers van Balkanmuziek zijn. Zij reisden regelmatig naar het Bulgaarse Plovdiv, waar zij les kregen van muzikale grootmeesters. De finale van het concert zal bestaan uit een vrolijk Jiddisch lied, waarin de muzikanten het koor begeleiden.

Voces del Mundo is een meerstemmig koor en het bestaat uit 45 zangers en zangeressen, verdeeld over vier stemgroepen. Met veel enthousiasme en plezier zingt het koor (a capella) onder leiding van dirigent Jorina van Bergen. Voces del Mundo is voor zover bekend het enige koor in zijn soort in de regio Den Haag.

Handige informatie

  • Aanvang 14.30 uur (zaal open 14.15 uur)
  • Kaarten à € 15 per stuk zijn te bestellen door het bedrag over te maken op de rekening van het koor: NL45 INGB 0008 8335 82, onder vermelding van ‘najaarsconcert’. Aan de zaal op 25 november kun je betalen door mobiel bankieren, of eventueel contant.