Vlaggetjesdag Scheveningen is een jaarlijks terugkerend evenement dat de aankomst van de Hollandse Nieuwe haring viert. Deze dag staat natuurlijk in het teken van deze heerlijke vissoort. Maar zelfs voor degenen die niet zo van vis houden, is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen een overvloed aan activiteiten en vermaak te vinden, waaronder muziek, orkesten, muziekkorpsen, admiraalvaren, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en verschillende demonstraties.

Het is een dag vol levendigheid en diversiteit. Tijdens dit evenement is er voor zowel jong als oud genoeg te beleven. Bewonder de vlootschouw waar talloze grote en kleine visserijschepen uitvaren en voor een spectaculair schouwspel op zee zorgen. Herbeleef oude tijden bij de oud-Hollandse Kinderspelen, waar kinderen de spelletjes spelen die vroeger door hun grootouders werden gespeeld. Stap terug in de tijd in het Schevenings Tafereel en Dorp, met foto’s, ansichtkaarten en demonstraties van ambachten uit Scheveningen.

Maar… neem ook een kijkje in het heden en zelfs de toekomst van de haven van Scheveningen.
Speciaal voor Vlaggetjesdag 2024 is een vrieshuis open, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen. Bovendien hebben mensen de unieke kans om een hektrawler van dichtbij te ervaren en te ontdekken hoe deze schepen werken. Natuurlijk is er ook tijdens Vlaggetjesdag volop gelegenheid om te genieten van de nieuwe haring en te proeven hoe vers en smaakvol deze is.

Vanaf 10:00 uur | Gratis