Met een voorliefde voor een combinatie van jazz en pop heeft singersongwriter Vera van der Poel na 2 eerder gemaakte soloalbums dit najaar weer nieuw werk uitgebracht. De EP Consolation Songs staat in het teken van troost en doorzettingsvermogen. Vera: “Dat klinkt zwaar maar is juist een hoopvol verhaal van kracht.

Ik had weer zo’n zin om te schrijven, op te nemen in de studio, om samen te werken, om mooie dingen te maken. Ik spatte zowat uit elkaar van ideeën en energie!” Je zal de veelzijdige Vera uit het verleden kennen als frontvrouw van Mimezine en in Beeswamp samen met zus Beatrice van der Poel. Vera speelde een periode in The Nits, werkte met het Zapp4 String Quartet, maakte theater en tourde onlangs nog met een ode aan Joni Mitchell.

De band: Met haar Favoriete musici, die ook al eerder meewerkten aan het vorige album Time Versus Time, dook zij afgelopen maart de studio in. “ Het doel was om de songs zo ‘vers’ mogelijk in één keer op de ‘tape’ te knallen. Geen over-geproduceerde liedjes maar vooral live, puur en eerlijk.”

Vera vd Poel (vocals, guitar, keys) Arthur Lijten (drums) speelde ook o.a. met Wende, Ellen Ten Damme, Blowbeat, Gerard van Maasakker. Andreas Suntrop (gitaar) o.a. met Carel Kraayenhof, Eric Vloeimans, John Buijsman, Joost Spijkers Guus Bakker (bass) o.a. met Wende, Ellen Ten Damme, Gare Du Nord, Giovanca