Het gaat om drie etappes: op 12 augustus Rotterdam-Den Haag en op 13 augustus Dordrecht-Rotterdam en een individuele tijdrit in Rotterdam.

De derde editie van de Tour de France avec Zwift duurt van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus en telt acht etappes. De Grand Départ in Nederland is een dag na de sluitingsceremonie van de Olympische Zomerspelen in Parijs. Het is een samenwerking tussen de steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht, die er gezamenlijk een voor iedereen toegankelijk evenement van willen maken dat mensen enthousiast maakt voor de fiets en aanzet tot bewegen.

Route door Den Haag

De ruim 150 rensters rijden 21 kilometer door 4 stadsdelen van Den Haag. De wielrensters rijden vanaf de Escamplaan via Laak, de Schilderswijk en Zuiderpark naar de finish in Kijkduin. Daar wordt voor het eerst in de historie in de Tour de eerste gele trui aan een vrouwelijke wielrenster uitgereikt buiten Frankrijk. Bekijk de Haagse route hier 

Finish Kijkduin
Tijdens de 1e etappe rijden de wielrensters, verdeeld in 22 ploegen, van Rotterdam via het Westland dwars door Den Haag naar de finish op Kijkduin. Hier staat hen een warm onthaal te wachten. Kom kijken langs de route of kom de dames aanmoedigen bij de finish op Kijkduin.

Bij de finish op Kijkduin staat het kijken, beleven en aanmoedigen centraal. De finishlocatie wordt dé plek voor fietsliefhebbend Den Haag. Er zijn eetstandjes verzorgd door lokale ondernemers, er is straattheater en er zijn een aantal fietsactiviteiten. Je staat met je neus op de finishlijn waar de wielrensters naar verwachting rond 16.00 uur over de finish komen.

Activiteiten
Ook in de wijk Den Haag Zuidwest en het Zuiderpark staat er van alles op het programma. Zo is een Tour de Playgrounds gepland langs speelplekken in de stad, waar activiteiten worden georganiseerd. En op middelbare scholen kunnen scholieren zien en ervaren hoe leuk de wielersport is.

25 mei staat in Den Haag La Fête du Tour op het programma. Dan vindt een sprintrace plaats op het Lange Voorhout. Topsporters en bekende Hagenaars doen dan mee.