Grote beelden 

Tom Claassen is vooral bekend van zijn werken die in de openbare ruimte staan, zoals de olifanten langs de snelweg, de zittende mannen op Schiphol en zijn sculptuur Mikkel op festival Lowlands.

Het grote formaat van de werken zorgen ervoor dat je ze als kijker niet kunt missen. Ze hebben vaak ronde, zachte vormen en zijn veelal uitgevoerd in harde materialen als brons, hout, aluminium, kunststof en beton. Claassen speelt voortdurend met beeldhouwkunstige begrippen als ruimte, schaal, perspectief en volume. Met minimale kenmerken krijgt de vorm een maximaal effect en wordt de verbeelding geprikkeld. Ze balanceren op de grens van figuratie en abstractie, van verschijnen en verdwijnen.

Voor kinderen

Ontdek de beelden van Tom Claassen met een speurtocht langs zijn werk, speciaal voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar. De kleintjes kunnen in Studio aan Zee kleurplaten van Claassens Konijnen en Olifanten kleuren. Voor jongeren is er een quiz, te downloaden op de eigen telefoon, met vragen over de kleurrijke beelden.

Voor jongeren

Via de IZI-travel app is de jongerenquiz Tom Claassen te downloaden, speciaal ontwikkeld voor jongeren van 12 t/m 16 jaar (maar leuk voor alle leeftijden). Daarbij worden zij meegenomen in het verhaal van Tom Claassen en door de tentoonstelling in museum Beelden aan Zee. Ze leren meer over de beelden en het werkproces van de beeldhouwer. Daarbij worden ze uitgedaagd om te kijken naar de sculpturen en leren begrippen uit de beeldhouwkunst op een speelse manier aan de hand van vragen.   

  • Geschikt voor jongeren van 12 t/m 16 jaar (maar leuk voor alle leeftijden)
  • Gratis te downloaden en te gebruiken op de eigen telefoon.