Een danseres (in het karakter van ‘a Mother’s body’) kronkelt in en uit het cliché en de normatieve gevangenis van de Vrouw-als-Moeder. Een koor van zes zonen (‘six Queer Kings’) zwermt om haar heen en zingen binnen en buiten klassieke zang klanken. In afwezigheid van de Vader herlezen ze de patriarchale erfenis van de christelijke gebruiken, op zoek naar nieuwe betekenis en hun eigen volwassen stem. Een fluitiste aan de zijlijn (‘a Mother’s breath’) ademt en stuurt dit meerstemmige lichaam van performers aan. Samen breekt het ensemble zo het stille verdriet open van de heilige Moeder Maria, om het te transformeren naar een viering van het vrouwelijke in elk van ons.

Over Timo Tembuyser

Timo Tembuyser is een Antwerpse en Rotterdamse performer, vocalist, componist en theatermaker. Met zijn achtergronden in architectuur, theater en muziek werkt hij met ensembles van stemmen om ruimte(s) te creëren voor eerlijk luisteren. Het verlangen tot verbinden is diep geworteld in Timo’s praktijk. Als kind van gescheiden ouders die in totaal gescheiden werelden leven, een queer kind in een katholieke school en meer, zocht hij altijd naar waarheid en verbinding.

Na het behalen van een Bachelor & Master Architectuur & Stadsplanning aan de Universiteit Gent (2014) werd Timo opgeleid tot Acteur & Theatermaker aan de Toneelacademie in Maastricht (2019). Na enkele jaren in het werkveld is Timo gestart met het Master of Music Program bij Fontys, Tilburg (2024), met de focus op Muziektheater & Zang. Zijn intentie is – opnieuw – om zijn ervaringen te verenigen en te integreren in muziek, theater, architectuur en spiritualiteit.