Het Eindhovense Breakdance collectief The Ruggeds is terug in de Nederlandse theaters. Deze wereldreizigers zijn na een avontuur bij het Amerikaanse televisieprogramma World Of Dance, battles op olympisch niveau en internationaal succes met hun shows Adrenaline, Between Us en State Shift, voor korte tijd weer te zien in eigen land.

In Decypher ontcijferen 4 dansers, allemaal in een eigen chapter, een diepere betekenis achter een getal. Kijk hoe deze 4 makers van 1 crew die sinds 2005 samen zijn, ieder hun creativiteit de vrije loop laten gaan en een eigen pad kiezen op zoek naar iets groots achter iets ogenschijnlijk minimaals. Het resultaat: 4 losse verhalen gebundeld via film, die de kijker meeslepen door de ontrafeling van de verschillende cijfers.

Door de uiteenlopende interesses hebben de 4 dansers allemaal een eigen manier van vertellen en nemen de ontcijferde getallen anders vorm aan, zowel in dans, acrobatiek, muziek en fysiek theater. Er rest nog maar 1 ding: zet het verstand op 0 en laat je door deze vooruitstrevende groep wereldtop breakers van eigen bodem uit je stoel blazen.