Klassiek werk, wereldrepertoire, filmmuziek en kinderliedjes

Het concert duurt ongeveer vijftig minuten en bestaat uit drie delen met tussendoor optredens van het duo Freek+Eric. Op het programma staan klassiek werk, wereldrepertoire, filmmuziek en kinderliedjes.

Bij The Residents krijgen leerlingen van scholen in Den Haag de kans zich 4 jaar lang muzikaal te ontwikkelen op een instrument. Ze krijgen een instrument in bruikleen, hebben wekelijks les, spelen samen en geven geregeld concertjes binnen en buiten de school.

Het traject start in groep 5 met lessen waarin de leerlingen in kleine groepjes kennismaken met de instrumenten die ze kunnen kiezen. Onder schooltijd en onder begeleiding van het Residents-docententeam, een team van bevlogen en professionele musici. Gezamenlijk bezoeken alle leerlingen van groep 5 een voorstelling van het Residentie Orkest in Amare.

The Residents in Concert
Op zaterdag 13 april 2024 geven alle 350 Residents-leerlingen samen met het Residentie Orkest o.l.v. Leonard Evers voor het eerst een concert in Amare. Het concert duurt ongeveer vijftig minuten en bestaat uit drie delen met tussendoor optredens van het duo Freek+Eric. 

Een leerorkest vanuit een symfonieorkest is bijzonder, uniek zelfs in Nederland. Voor de musici van het Residentie Orkest, maar vooral voor de leerlingen is het belangrijk verbinding te zoeken en te ervaren. Samen met professionele musici op een groot podium en voor een volle zaal muziek maken is voor de leerlingen een onvergetelijke ervaring die ze de rest van hun leven meedragen. Het concert op zaterdag 13 april in Amare wordt dan ook een bijzondere gebeurtenis.