De Congo’s en de Gladiators slaan de handen ineen voor deze dubbel bill-show in PAARD. Laat je betoveren door de heerlijke reggaeklanken die de bands zullen laten galmen.

Met een Double Bill worden twee acts gecombineerd die muzikaal perfect bij elkaar passen. Twee hoofdacts, dubbel zoveel ontdekkingen en dubbel zoveel plezier.

De Congo’s
De Congo’s zijn een van de weinige Jamaicaanse groepen die sinds de jaren 70 in hun oorspronkelijke formatie zijn gebleven. Deze eenheid en cohesie voel je duidelijk tijdens hun concerten, die aanvoelen als echte rastafarische bijeenkomsten. Hun bekendheid groeide vooral door het legendarische album ‘Heart of the Congos’, opgenomen in de Black Ark studio van Lee ‘Scratch’ Perry, met nummers zoals ‘La La Bam Bam’, ‘Open The Gate’, ‘Congo Man’, en het beroemde ‘Fisherman’. Hun recente albums ‘Swinging Bridge’ en ‘Back In The Black Ark’ bevatten tijdloze nummers zoals ‘Ten Million Chariots’, ‘Spiritual Organization’, en ‘Garden of Life’. In het voorjaar van 2024 brengen ze een nieuw album uit en gaan ze op Europese tournee met de Gladiators, wat geweldige feestelijke momenten belooft.

De Gladiators
pgericht in 1967 door Albert Griffiths, verwierven de Gladiators internationale bekendheid met het album “Trenchtown Mix Up” uit 1976. Iconische nummers als “Hello Carol” en “Bongo Red” maakten hen groot in de jaren 70. Na Albert’s pensioen in 2004 nam zijn zoon Al het leiderschap over, met zijn andere zoon Anthony als drummer. Hun laatste album “Roots Legacy” uit 2019 bevatte zowel nieuwe nummers als klassiekers. Covid onderbrak hun tournees, maar ze kijken nu uit naar een memorabele tour met The Congos.