De expositie ”Speechless” opent op zondag 23 juni met de tentoonstelling PART1 met werk van vier kunstenaars.

Anka Hashin is een Russisch-Nederlandse kunstenaar en schrijfster (Schrikkeljaar, Uitgeverij Vrijdag). Haar schilderijen en tekeningen zijn vaak sterk figuratief en hebben dezelfde visuele en verbeeldingskracht als haar literaire verhalen. Zintuiglijk, contemplatief, direct, soms melancholisch of absurd. Haar werk was te zien in galerieën in Nederland, Moskou en Milaan.

Sona Sahakian is een Armeens-Nederlandse kunstenaar, wonend en werkend in Den Haag. In haar werk (schilderijen, collages, tekeningen en video) onderzoekt ze een innerlijke zelfervaring van tijd, de dialoog tussen mens en natuur en de ervaring van het zijn. Ze toonde haar werk in diverse solo- en groepstentoonstellingen.

Lotte van Lieshout schildert niet zozeer een innerlijke wereld, maar legt veeleer niet uit te leggen verschijnselen bloot, die door haarzelf of door anderen intens worden. Het zijn emotionele ervaringen die in werkelijkheid nauwelijks zichtbaar zijn, maar die als ervaring daadwerkelijk vorm krijgen. Werk van haar is getoond in diverse galerieën in binnen- en buitenland.

Philip Akkerman tekent en schildert al meer dan 40 jaar vrijwel uitsluitend zelfportretten, waarmee hij de hele mensheid en het schilderen zelf schildert. Zijn werk wordt verzameld door Museum Voorlinden , Museum Boijmans van Beuningen, Centraal Museum Utrecht, Art Museum The Hague, Hirshhorn Museum Washington DC, Museum More Gorssel, New Walk Museum & Art Gallery Leicester, Rijksmuseum and Stedelijk Museum Amsterdam.