Wie wat waar gaat het eigenlijk over 26 27 mei? 90 explosief alternatieve acts, gratis Popradar pop-upshows en Sniester Junior

Den Haag, 3 mei 2023 – Al 10 jaar vaste prik: laatste weekend van mei = Sniester in de Haagse binnenstad. Het festival voor explosieve alternatieve muziek vindt 26, 27 & 28 mei plaats op diverse podia op en rond Paard en Grote Markt Den Haag. Er spelen meer acts dan ooit en de internationale line-up blijft trouw aan de Sniesterformule: belangrijker dan het aantal instagramvolgers van de bands zijn hun hoge kwaliteit, originaliteit, authenticiteit en een onweerstaanbare energie die iedereen meesleurt in een wilde rit, meestal voorzien van het hardere gitaarwerk. Samen met Popradar organiseert Sniester dit jaar ook gratis optredens in de stad en op zondag mag iedereen onder de 12 los op Sniester Junior: de gratis festivaldag vol kattekwaad. Tijd voor een blik op het blokkenschema.

Bomvol blokkenschema
Pas als je het aanbod op de 9 podia bij elkaar ziet wordt duidelijk hoe zeer het rennen wordt om in elk geval een deel van de 90 acts te kunnen zien. Het wordt hoe dan ook cherry picking: het hypnotiserende The Haunted Youth, Nederlandse rockabillylegendes Batmobile, Amerikaanse singer-songwriter Caroline Rose, UK cult act Black Honey en energieke Vlaamse rock acts als SONS staan schouder aan schouder in een overvol programma. Op zaterdagmiddag zijn in samenwerking met Popradar gratis shows van nieuwe lokale artiesten te ontdekken op onverwachte locaties in de stad.

Sniester Junior: meer chaos dan ooit
Op zondag 28 mei zoekt Sniester opnieuw de grenzen van het toelaatbare op met een dag vol kattenkwaad. Sniester overtreft de stoutste verwachtingen van de meest ondeugende kinderen van 4 tot 12 jaar met een arsenaal aan activiteiten waarvan bij de meeste huishoudens de haren recht overeind gaan staan. Je leert K-1 boksen in Sniester’s Fight Club, scoort je eerste tattoo of piercing (net echt), leert stagediven van een pro, shaket je eigen cocktails en gaat los in de Blèr karaokebar of de takkeherrieparade. Ook mogen kinderen ARBO-onverantwoorde dingen doen zoals een echte motor uit elkaar halen en op backstagetour door keukens en bierkelders. De Zandberg waar de kleinste Sniesteraars lekker kunnen scheppen is dit jaar uitgebreid met een waterbad en de activiteit ‘kroketje worden’. Wie daar het fijne van wil weten is zondag 28 mei van harte welkom op de Grote Markt.

ALLE INFO
www.sniester.nl
www.facebook.com/sniester
www.instagram.com/sniester/

Sniester Festival (26 – 27 mei 2023) Weekendtickets €40 & dagtickets € 27,50 verkrijgbaar op www.sniester.nl/
Sniester Junior (28 mei 2022) GRATIS toegang