In de groene polders van het land van Maas en Waal besloten een rebelsetiener, de perfecte schoonzoon, je favoriete collega en een iets-wat hyperactieve puber de indiepop band Scarlet Rose te starten.

Vlak voor de pandemie deed de band haar eerste optreden meteen maar in de befaamde Cavern Club tijdens het International Pop Overthrow Festival. Daarna volgde een tour door Nederland en shows op de radio bij onder andere Q-Music en brachten ze een eerste EP uit. In 2022 ging de band opnieuw naar Engeland voor een uitgebreidere tour met wederom een show in de Cavern Club. Een van de hoogtepunten van 2023 ontstond toen de band de aftershow van The
Kooks mocht verzorgen in Afas Live. Op dit moment werkt de band hard aan nieuw materiaal wat binnenkort zal verschijnen en wat beschreven kan worden als een liefdesbaby van de bands ‘Vampire Weekend’, ‘Two Door Cinema Club’
en ‘Paul Simon’ op een laag van Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes.

COLOR BONES is een indierock trio met Mo Assem op gitaar en vocals, Sjaak van Dam op drums, en Martijn Engels opbas. Het creatieve proces voltrekt zich in een oude bunker in Utrecht. In 2018 zag het eerste album genaamd Vermillion het licht. Het tweede album, Ultramarine, kwam in 2021 uit.

In september 2023 is het derde album, genaamd Cadmium, uitgekomen. De eerste single van dit album, Borders, werd goed ontvangen met airplay op KinkFM en opname in playlists gecureerd door Spotify. COLOR BONES wordt beïnvloed door Radiohead, Balthazar, Spoon en dEUS, maar haalt ook inspiratie uit skate-cultuur, improvisatie met hangdrums en synthesizers, visuele media, animatiefilms en filosofie. Altijd gepaard met mokken koffie, zwart als de mensheid zelf.