De Hollywoodklassieker Casablanca met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe vertaalt de film naar een zinderende dansvoorstelling met gepassioneerde duetten en betoverende groepschoreografieƫn. Casablanca is een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

In Casablanca komen verschillende disciplines samen tot Ć©Ć©n geheel. Op een draaiend podium creĆ«ert Ed Wubbe met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een sfeervolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen. 

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ā€™40, afgewisseld met opzwepende Marokkaanse Berbermuziek.