Programma

Een dichterlijke opening
Het startsein van de middag is een voordracht van twee dichters, beiden uit een andere generatie. Ieder heeft de opdracht gekregen om vanuit hun eigen kaders een gedicht te schijven over het belang van ouderen en ouder worden. Verwacht een ware generatie battle!

De Schoonheid van een Dorre Tak
Ouderen toneelgroep “Vertel mij wat” spelen fragmenten uit hun voorstelling De Schoonheid van een Dorre Tak. Aanleiding tot dit stuk gaf een column in coronatijd waarin Marianne Zwagerman oude mensen met “dor hout” vergeleek. De voorstelling, onder het motto: ‘oud, maar nog lang niet dood’ is een krachtig tegengeluid dat de schoonheid van het ouder worden en het belang van de ouderen in onze samenleving laat zien.

In Bloom
De collagevoorsteling In Bloom is een theatraal antwoord op De Schoonheid van de Dorre Tak. De besproken onderwerpen gaan namelijk ook de jongere generaties aan. Onder regie van artistiek directeur van De Generator, Ioana Tudor, worden een aantal scènes van de Dorre Tak naar het hier en nu en de nabije toekomst gebracht. Acteurs Tijn de Jong en Fayola Antonius laten zien dat wij allemaal oud zullen worden en zoeken de intergenerationele verbinding op.Verwacht Todrick Hall, capybara’s, Nirvana en anti-kapitalistische propaganda.