Samara Scott staat bekend om meeslepende installaties over de versmelting tussen het kunstmatige en het natuurlijke in de consumptiemaatschappij van vandaag. Naast de visuele en materiële kwaliteiten van consumptieproducten, is Scott geïnteresseerd in de grenzen tussen dingen: de echte en denkbeeldige lijnen die we trekken op de grond of rond objecten, waarmee we eigendom en macht bepalen.

Of het nu gaat om beeldhouwkunst, kleding of architectuur – allemaal gebieden waarmee Scott zich verbonden voelt – er is altijd een interesse in huid. Scott beschouwt huid als iets dat kan worden gesneden en verbrand door voorwerpen, of kan worden veranderd en gebruind door licht. Ze ziet het als een tweezijdig oppervlak dat wordt beïnvloed door een binnen- en buitenruimte. Denk bijvoorbeeld aan een waterspiegel, het grensvlak tussen water en lucht, dat te maken heeft met zowel wind als een onderstroom.

De architectuur van een ruimte vormt het uitgangspunt van Scotts intensieve werkwijze. De afgelopen jaren heeft ze plafonds, containers en ramen in bestaande ruimtes gebouwd en deze gevuld met uitgestrekte vlaktes van vloeistoffen, gedestilleerd uit verzameld afval en glinsterende supermarktproducten. Voor haar tentoonstelling in KM21 borduurt Scott voort op haar interesse in het transformeren van industriële materialen naar zachte, lijfelijke landschappen – in dit geval voor het eerst werkend met vrachtwagenzeil.