Na Erosion, de voorstelling waarmee ROTOR de BNG Bank Theaterprijs 2022 won, komt het collectief  terug met Rotor #3 – Sisyphus Machine. Telkens weer duwt hij een loodzwaar rotsblok de heuvel op, dat daarna ook telkens weer naar beneden rolt. De mythe van Sisyphus is er eentje van heel veel werk dat niets oplevert. In ROTOR #3 – Sisyphus Machine verbeelden de makers van ROTOR deze tijdloze strijd in een fysieke mime-voorstelling, die de kracht van beweging en de tijdloze strijd van Sisyphus viert.

Uitgangspunt voor ROTOR is een lezing die de Franse schrijver en denker Albert Camus gaf over de mythe van Sisyphus. Camus’ ideeën over de absurditeit van het menselijk bestaan en de noodzaak om betekenis te vinden in ons leven vormen de kern van ROTOR #3 – Sisyphus Machine. In deze minimalistische performance brengt ROTOR de emotionele en fysieke uitdagingen tot leven waarmee Sisyphus wordt geconfronteerd in zijn zoektocht naar vrijheid van zijn vervloekte lot. 

Als toeschouwer word je meegenomen in de wereld van Sisyphus, waar de zoektocht naar betekenis en doel centraal staat. ROTOR #3 – Sisyphus Machine is een viering van de menselijke geest en verkent de tijdloze thema’s van lot, wilskracht en de constante zoektocht naar vrijheid, zoals beschreven in Camus’ lezing.