Ontdek Popstad Den Haag met de Rock History Tour van Marcello’s Art Factory & Rock Gallery First Floor aan de Koningin Emmakade. De twee uur durende rondrit voert je langs plekken in Den Haag die belangrijk waren en nog zijn voor de Haagse popmuziek’.

Wisselende reisleiders
De reisleiders zijn ex Golden Earrings gitarist Peter de Ronde en/of organisator de kunstenaar Marcello. Ze vertellen uit eigen ervaring (!) over de Haagse rockgeschiedenis. Er is altijd live muziek aan boord! 

Den Haag Popstad
Door de jaren heen komen er (nog steeds) talloze popgroepen uit de residentie. Het begon allemaal met Indorockers als de Tielman Brothers en al snel kwamen er roemruchte bands als The Motions, Shocking Blue, Q65, Group 1850, Livin’ Blues, Super Sister en de Golden Earring. Maar ook de nieuwere bands als Anouk, Kane, Direct, All Missing Pieces en De Règâhs komen gewoon uit Den Haag.

Tour
De start is bij Café De Stamboom waar je al gelijk de sfeer proeft. Via het Zeeheldenkwartier, het thuis van vele Haagse rockers, rijdt de bus onder andere langs Houtrust, voormalig discotheek De Marathon, het Zuiderpark, Zuiderparkbuurt. Daarbij word je gewezen op beroemde plekken zoals de geboortehuizen van George Kooymans en Rinus Gerritsen van de Golden Earring. In totaal duurt de rondrit zo’n 3,5 uur.

Voor wie?
In de periode april t/m november (behalve juli & augustus) worden er op elke 1e zaterdag van de maand, Rock History Tours gehouden. 

Reserveren 
Tickets reserveren voor de Rock History Tour kan per mail: info@marcellos.nl