Als kind ging Raquel samen met haar vader altijd graag naar musea. Tijdens een van deze bezoeken zag Raquel een boek dat een grote impact op haar had: “De 7 Wijze Prinsessen” van de dichter en filosoof Nizami Ganjovi, met de prachtige en indrukwekkende illustraties van Nilesh Mistery. Het boek straalde een magische uitstraling uit. Haar vader heeft het haar gegeven, en sinds die dag is haar boek, waar ze ook gaat, altijd dichtbij haar, zelfs tot op de dag van vandaag, en neemt het een belangrijke plaats in in Raquels leven.

Raquel vertelt deze verhalen via verschillende muziekstijlen. Begeleid door pianiste Evelyn Vera Gallardo en percussionist Danny Rombout creëert ze een intieme en poëtische sfeer, die ons uitnodigt om op reis te gaan door verschillende ervaringen. Via deze verhalen wil Raquel verbindingen tot stand brengen, ons begrip verrijken en wegen voor identificatie bieden. Ze viert de verschillende manieren om liefde te ervaren, allesomvattend aspecten van kwetsbaarheid, ontdekking, vriendschap, verlangen, verdriet en ware liefde.

Welke kleur vertegenwoordigt voor jou liefde? Liefde krijgt voor elke persoon verschillende tinten. De kleur van de liefde verandert echter voortdurend, net als het leven zelf. Alles evolueert omdat we veranderen, leren en groeien met onze emoties en perspectieven.

NIZAMI
Geïnspireerd op Nizami’s boek ‘The 7 Wise Princesses’. Het verhaal draait om zeven prinsessen, elk uit verschillende hoeken van de wereld, en elk met haar unieke interpretatie van wat liefde inhoudt en de kleur waarmee het geassocieerd wordt.