Stel je voor: biertje in de hand, muziekje op de achtergrond en lachen om grappen en verhalen waar jij zelf de voorzet voor hebt gegeven. Daarna na dansen en na praten tot diep in de nacht, met de komieken die je net hebt zien optreden. Leuke avond toch?

Onder de noemer “Paard in de Bek” willen wij in de eerste helft van 2024 vier comedy avonden organiseren in het Paardcafe in Den Haag. Nederland heeft een breed spectrum aan artiesten die binnen deze discipline actief zijn. Waar mensen vaak denken aan uitsluitend stand-up comedy op een comedy avond, waarbij meerdere komieken vaak een korte set spelen en begeleid worden door een presentator, is er in onze ogen meer mogelijk binnen deze theatrale discipline. Veel komieken maken gebruik van muziek, improvisatie, spoken word of publieks interactie. Ons doel is om die veelzijdigheid van comedy artiesten te kunnen belichten en zo gevarieerde comedy avonden te maken.

Daarbij willen wij de artiesten, maar ook het publiek uitdagen om nieuwe dingen te ontdekken. Door middel van thema-avonden, van te voren besproken opdrachten aan de komieken en komische pub-quizzes hopen wij avonden te maken waarbij artiest en publiek het idee heeft te hebben bijgedragen aan de lol van de avond. Het Paardcafe, het kleine muzikale broertje van PAARD, lijkt ons daarvoor een perfecte mix van feestelijke losbandigheid en georganiseerde structuur.