Ben jij een actieve wereldburger?
Bij de interactieve One Planet Expo leer je alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Of in het Engels de Sustainable Development Goals (SDG’s). De VN willen deze doelen vóór 2030 bereiken om van de aarde een betere plek te maken. Denk aan een betere verdeling van voedsel, water en energie. En hoe we samen op deze planeet kunnen leven. We hebben maar een aarde en daarop moeten we zuinig zijn. Ben jij de actieve wereldburger die het verschil maakt?

Insecten als nieuwe eiwitbron
Ben jij een held op jouw planeet? Zet jij voortaan insecten op het menu als nieuwe eiwitbron? Kom je in actie voor een bedreigd dier? Of help je mee het koraalrif redden? Vergelijk je leven met dat van iemand aan de andere kant van de wereld. Zorg voor schoon drinkwater. Of kijk of je iemand kunt vinden met exact dezelfde huidskleur als jij. Er zijn allerlei mogelijkheden om een positieve bijdrage te leveren aan onze aarde. Het is gemakkelijker dan je denkt!

Mensenhelper of natuurbeschermer
Door games, museale objecten, beeld en tekst vergroot je je kennis over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Pak een strippenkaart aan het begin van de tentoonstelling en maak een reis langs de 17 doelen van de VN. Geef je mening en beantwoord per doel een prikkelende vraag. Hoe denk jij erover en wat is jouw oplossing? Laat je antwoorden aan het einde van je bezoek analyseren en ontdek welk type wereldburger jij bent!