van houtbrander tot alpenblazer, van Duitse schlager tot smartlap. Den Haag verwacht dit weekend weer honderden bezoekers op het Oktoberfest.

Op de Grote Markt in Den Haag verrijst op vrijdag 29 en zaterdag 30 september weer de jaarlijkse overdekte Biergarten voor één van de grootste Oktoberfest-vieringen van Den Haag.

1,2,3 saufen, Herr Müller, Schatzi of Prachtkerl, …zomaar wat favoriete spreuken die je kan laten graveren op een Wäscheklammer, (houten knijper); dé accessoire van het Oktoberfest.
Met artiesten uit binnen- en buitenland, uitbundige versiering, Duitse gerechten, publiek in dirndl & lederhosen en grote pullen bier is de Grote Markt een plek waar je het
èchte Oktoberfest-gevoel kunt ervaren. Niet alleen de sfeer is grandioos, ook de alpenhoorn van Toeter-Thijs mag er zijn. Met zijn bijna 4 meter lange toeter belooft hij het dak van de biergarten te blazen.

Duurzaamheid ter discussie

Een deel van de Duitse folklore stond in Duitsland dit jaar ter discussie. Zo waren bergen vlees weinig duurzaam. Stadscafé de Boterwaag (host van het event) is al jaren bezig met verduurzamen.
“Wij vervoeren onze spullen in de stad met een 100 procent elektrische bedrijfsbus zonder C02-uitstoot en kiezen voor lokale leveranciers. We maken gebruik van wind- en zonne-energie uit Nederland.
En er staan als vanzelfsprekend vegetarische varianten op de kaart. ,,De urgentie is nu heel duidelijk. Je moet wel heel erg je kop in het zand steken als je niet wilt zien dat we met z’n allen duurzamer moeten zijn.
Natuurlijk is het nu een hype, een trend. Marketing speelt ook mee. Maar het is vooral bewezen wetenschap.” , aldus de organisatie.
Stadscafé de Boterwaag ontving 3 maanden geleden het Green Key Gold Label, hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven.

Vrij toegankelijk voor iedereen

Als klapper op de vuurpijl: het feest en de optredens zijn vrij toegankelijk, mits gekleed in traditionele Lederhose of Dirndl. Spijkerbroek mag ook, dan betaal je 10,-.

Website: www.oktoberfest-denhaag.nl