De Nomads of Sehnsucht gaan de uitdaging aan om de diepere betekenis van ‘The Hidden Source’ als thema uit te drukken. Een ambigu, ongrijpbaar thema, dat zowel een abstract als een persoonlijk concept kan inhouden. Het is een universele menselijke zoektocht naar de bron van inspiratie, wijsheid en creativiteit, die vaak verborgen lijkt en moeilijk te vatten.
In de kunstwerken die op deze tentoonstelling worden getoond, zie je deze zoektocht naar een verborgen bron terug. De Nomads laten zich meevoeren op een reis door het magische rijk van de verbeelding, ontdekken nieuwe werelden en reiken naar het ondefinieerbare, in hun verlangen naar ‘The Hidden Source’.
In hun werk experimenteren de Nomads of Sehnsucht met de grenzen van de fotografie. Deels uit nieuwsgierigheid naar het medium en deels uit een streven om te komen tot een eigen beeldtaal, geschikt om onbestemde verlangens – Sehnsucht – te verbeelden. Het werk is gemaakt met digitale en analoge camera’s, hightech of juist met de hand in de donkere kamer ontwikkeld en afgedrukt. Zo is een interessant, associatief beeld rond het thema ‘The Hidden Source’ tot stand gekomen. 

Exposanten: Annemarie van Buuren, Baukje Venema, Jacqueline Louter-Hoos, Mariska Pool, Mark van Hattem, Nicole Hagesteijn en Olga Rook.