Ons digitale tijdperk heeft veel versnelling teweeg gebracht. In nanoseconden hebben we toegang tot alles wat we willen weten, hebben we contact met wie dan ook en creëren we hele werelden. Het wekt de indruk dat we ‘de tijd’ in handen hebben. Maar in hoeverre is dat zo? Nineties zoomt in op de invloed die digitale cultuur heeft op onze omgang met tijd. Welke invloed hebben technologische ontwikkelingen op onze perceptie? Nineties creëert een theatrale installatie waarbij tijdservaring onder een theatrale loep wordt genomen.

In samenwerking met video kunstenaar Noralie, digital design studio Moniker en muzikant/producer Philipp Thimm bevraagt Nineties de maakbaarheid van tijd. To Be Continued is een samensmelting van verschillende digitale media, een digitale performance op locatie met immersieve animatie en muziek geïnspireerd op de wereld van interfaces, apps en preloaders.

Nineties zet met To Be Continued een nieuwe en bijzondere stap in haar makerschap en gaat (na Untitled_2021 en On All Things Earth) verder in op de theatrale kracht van video, muziek en scenografie. Bekend om haar scherpzinnige en eigentijdse voorstellingen, verzamelt Nineties nieuwe perspectieven op onze altijd in beweging zijnde wereld. Spelend met elementen van beeldende kunst, digitale media, literatuur, muziek en performance, kent hun werk vele vernieuwende en alternatieve theatrale vormen.

Disclaimer: deze voorstelling maakt gebruik van messenger service Telegram en met het kopen van een kaartje ga je akkoord met het gebruik van dit platform. Dit houdt in dat de installatie enkel met een smartphone te bezoeken is. Je contactgegevens blijven beschermd en worden niet gedeeld met anderen.

Waarschuwing: deze voorstelling maakt gebruik van flitsende licht effecten.