‘Stravinsky, Mondriaan and American Songs’ is een romantische en nostalgische voorstelling, waarin we met het publiek terugreizen in de tijd met muziek van Igor Stravinsky, songs van onder anderen George Gershwin en Cole Porter, en visuals van werk van Piet Mondriaan gecombineerd met beeldmateriaal van New York uit de jaren ’40. Dit zeer afwisselend programma van vrolijke, aanstekelijke en ritmische muziek, dans en zang typeert het karakter en sfeer van New York en Broadway uit de jaren ’40.

Stravinsky, Mondriaan and American Song is een voorstelling van ongeveer 65 minuten met een afwisselend programma. We reizen terug in de tijd met muziek van Igor Stravinsky en liedjes van onder andere George Gershwin en Cole Porter, en visuals van de werken van Piet Mondriaan gecombineerd met beeldmateriaal van New York in de jaren ’40. De uitvoerenden van dit programma, SoundWave Collective en dansgroep Otro Lado, zijn gefascineerd door deze kunstenaars en hun revolutionaire benadering van kunst.

Het programma begint met Mondriaan Dances van componist Niek Idelenburg, en gaat naadloos over naar Stravinsky’s  Danses Concertantes, uitgevoerd met dans door het Cubaanse moderne dansgezelschap Otro Lado, die hiervoor speciaal een eigen choreografie ontwikkelt.