Al jong blijkt Nancy Scheffer van Overveldt een bevlogen tekenaar. Zij volgt haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en later aan de Académie André L’hote in Parijs. In 1952 reist Nancy naar Mexico. Opgegroeid in de oorlog, houdt zij zich als zelfstandige vrouw vast aan haar dromen te midden van het Mexicaanse conformisme van de jaren ’50 en ’60.

Nancy reist met grote belangstelling door het land en geeft in haar schilderijen op authentieke wijze   Mexicaanse landschappen en figuren uit het dagelijks leven weer. Met Hollandse nuchterheid beweegt zij zich met haar fiets door het Mexicaanse leven en ritme.

In 1976 keert zij terug naar Nederland, waar de seizoenen en haar innerlijke reis thema’s zijn van transformatie die weerspiegeld worden in haar werk. Nancy is meer dan 40 jaar lid geweest van de ‘Salón de la Plástica Mexicana’ en 25 jaar lid van de Flevolandse Kunstenaars Verenging. Nancy heeft tentoonstellingen in verschillende galerieën en musea in New York, Mexico (Palacio de Bellas Artes, MMAC Museum), Amsterdam en Londen (October Gallery).
Nancy’s schilderijen kenmerken zich door ritme, beweging en gelaagdheid. Zij zijn een bron van inspiratie voor vernieuwing, authenticiteit, de vrouw, diversiteit, leven in twee werelden, vrijheid en natuur.

Agenda

  • 20 november 14.00 – 16.00: Lezing over het werk en leven van Nancy Scheffer van Overveldt
  • 27 november 12.30 – 14.30: Lezing over samenwerking Stichting Nancy van Overveldt en Wereldouders projecten Mexico gevolgd door een tekenworkshop & verkoop tekeningen weeskinderen Mexico. Aanmelden uiterlijk 22 november.
  • 11 december 14.00 – 15.00: Lezing over Stichting Nancy van Overveldt; Projecten, doelen en fondsenwerving. 

Aanmelden via: nancyvanoverveldtcollection@gmail.com