Naïs van Marcel Pagnol, een loflied op de liefde onder de blauwe hemel van de Provence. Een familiedrama waarin eer, waardigheid, liefde, verlangen en sociale promotie door elkaar lopen… Realistische onderwerpen behandeld met een unieke poëzie.

Toine, een boerenknecht, heeft een gebochelde rug en deze handicap weegt zwaar op hem omdat hij heimelijk houdt van de mooie Naïs, de enige dochter van zijn werkgever, pater Micoulin, een oude man die niet vies is van deugdzaamheid. Dan komt er een Parijse student, Frédéric, een knappe, gladde jongeman, die het onschuldige meisje verleidt, wat de woede van de patriarch oproept.

Een portret van plattelandsgebruiken, sociale verdeeldheid, familieconflicten en gedwarsboomde liefdesverhalen. Geen woord is te veel in deze buitengewone bewerking van Naïs, en de zes acteurs nemen ons volledig mee. Het verhaal is krachtig in zijn universaliteit, de personages vertederend zelfs in hun wreedheid vanwege hun menselijkheid, en de dialoog heeft de bescheidenheid om de tragedie te verbergen onder een schijn van humor. Vanaf 12-jarige leeftijd.

Let op: de voorstelling is in het Frans zonder ondertitels.