MONDO GENERATOR
Mondo Generator werd opgericht in 1997 door bassist/zanger Nick Oliveri van Queens of the Stone Age. Oorspronkelijk bedoeld als een soloproject, werd het klassieke album “Cocaine Rodeo” datzelfde jaar opgenomen, maar op de plank gelegd tot het in de zomer van 2000 werd uitgebracht door het Southern Lord-label, met unaniem lof en afschuw voor zijn unieke vorm van criminele waanzin. Het vervolg, “A Drug Problem That Never Existed”, werd in de zomer van 2003 gezamenlijk uitgebracht door Ipecac/Rekords Rekords en oogstte verdere kritieken. Een wereldtour volgde, gedocumenteerd op video voor de DVD “Use Once and Destroy Me”. In 2004 nam Mondo Generator “III The EP” op en bracht het uit. Oliveri begon kort daarna aan een solocarrière met akoestische muziek, wat resulteerde in twee volledige releases: “Demolition Day” en “Death Acoustic” in 2010. In 2006 bracht Mondo Generator “Dead Planet: SonicSlowMotionTrails” uit op het Engelse label Mother Tongue. Het werd het volgende jaar wereldwijd uitgebracht door Suburban Noize Records. Eind 2010 werd Mondo Generator op een laag pitje gezet toen Oliveri zich opnieuw aansloot bij Kyuss, nu bekend als Kyuss Lives! (en later Vista Chino), samen met John Garcia, Brant Bjork en nieuwe gitarist Bruno Fevery. In de zomer van 2012 werd het nieuwe album van Mondo Generator, “Hell Comes To Your Heart”, uitgebracht door Mondo Media/Cobraside.

In 2015 onderging Mondo Generator een verandering in de samenstelling, waarbij Ian Taylor en Hoss Wright vertrokken en Jeff Bowman fulltime op drums kwam. Het krachtige trio van Oliveri, Pygmie en Bowman, dat eerder als Nick Oliveri’s Uncontrollable speelde, hervormde zich als Mondo Generator. In oktober begon de band aan een maandlange tour door de Verenigde Staten, met het Nederlandse Peter Pan Speed Rock als supportact.

In 2018 verliet drummer Bowman de band en werd vervangen door Michael Amster. In februari 2020 bracht Mondo Generator hun eerste albums in acht jaar uit, “Fuck It” en “Shooters Bible”, waarvan de laatste oorspronkelijk in 2010 was opgenomen. De band bracht in 2021 hun eerste livealbum uit, “Live at Bronson”, met opnames van hun optreden in de Bronson-club in Ravenna, Italië op 13 februari 2020, voordat hun tour werd geannuleerd vanwege de COVID-19-pandemie. Mondo Generator bracht hun zevende studioalbum, “We Stand Against You”, uit in oktober 2023.

BAARDVADER
Baardvader is een fuzzrocktrio, geïnspireerd door bands uit de jaren 70 en 90, vermengd met stoner-invloeden. Ze brengen een bekend, maar uniek geluid in een nieuw jasje, waarbij ze terugkeren naar de essentie van rock door nieuwe energie in het genre te injecteren.

Baardvader ontstond begin 2019 na jarenlang in verschillende bands te hebben gespeeld. Kort na de oprichting begonnen ze aan hun debuutalbum, dat ze in de zomer van 2019 opnamen. Het album werd uitgebracht op 31 januari 2020, gevolgd door een kleine clubtour. Helaas werd deze tour twee maanden na de release stopgezet vanwege Covid.
Gedurende de twee jaar durende pandemie heeft de band hun tweede album ‘Foolish Fires’ geschreven en opgenomen. Na twee jaar van productie werd hun tweede album in het najaar van 2022 uitgebracht. Ter promotie van de release speelde de band shows tijdens Popronde 2022 en gedurende de rest van 2023.

TIJDEN
Deur open: 20:00 uur
Aanvang show: 21:00 uur
Verwacht einde: 23:00 uur

TICKETS
Voorverkoop: €15,-
Deur: €17,50