In dat kader is vanaf 18 november het werk van Milou van Vlijmen (1984, NL) te zien. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Stichting Pulchro Sacrum.

Milou van Vlijmen (geb. 1984, Nederland) woont en werkt in Amsterdam, Nederland. Ze studeerde beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag.

Haar werk neemt veelal alledaagse, huiselijke rituelen als uitgangspunt waarbij absurdisme ingezet wordt om bestaande rolpatronen en machtsstructuren te bevragen.

“In mijn werk houd ik me bezig met het vertellen van verhalen middels geluid, materie en beweging. Vaak gebruik ik persoonlijke verhalen en observaties uit het dagelijks leven als uitgangspunt die ik vervolgens koppel aan grotere verhalen en fenomenen uit (populaire) cultuur. Mijn werk toont het vrouwelijk lichaam in een tal van identiteiten, die alomtegenwoordige handelingen uitvoeren, van eten tot dansen, tot het aanbrengen van cosmetica en het dragen van kostuums. Terugkerende thema’s zijn alledaagse routines, de representatie van vrouwen in de massacultuur, het moederschap en de absurditeit van het leven in het algemeen. Ik gebruik humor en spel als middel om mijn positie in de samenleving te onderhandelen. Mijn interesses en thematische uitgangspunten leiden ertoe dat ik met verschillende media werk, waaronder beeldhouwkunst, fotografie, video, geluid, performance, traditionele ambachten, theater en het maken van rekwisieten.”

In 2022 is Milou van Vlijmen gestart met het werk ‘I saw the Sun growing two Wings’, een doorlopend werk dat losjes gebaseerd is op een sprookje van Marie-Louise von Franz, over een jonge vrouw die verandert in een kat. Het eerste deel van dit werk  heeft de vorm van een video installatie en zal in november in Pulchri te zien zijn.