MASTER
Met hun oorsprong in het hart van de Amerikaanse metal scene, werd Master in 1983 opgericht in Chicago, Illinois, als een pionier in het genre van death metal. Geleid door de visionaire oprichter Paul Speckmann, heeft de band een grensverleggende reis doorgemaakt, die hen uiteindelijk naar Uherské Hradište, Tsjechië, bracht, waar ze hun muzikale erfenis hebben voortgezet.
Master staat bekend als een van de vroegste en invloedrijkste bands in de death metal scene, met een onmiskenbaar geluid dat generaties heeft geïnspireerd. Hun rauwe en compromisloze benadering van muziek heeft hen een cultstatus opgeleverd onder fans over de hele wereld.

ARROGANZ
Sinds 2008 ontwikkelde de band Arroganz een eigen stijl en geluid: van ruw en agressief tot duister en atmosferisch, met razende blastpartijen en D-beats tot duistere doom-passages. Arroganz weigert compromissen te sluiten, geliefd bij sommigen en gehaat door anderen. Maar het trio geeft geen zier. Ze leiden op het gebied van vakmanschap, groove en gevoel en hebben getoerd en gespeeld op festivals door heel Europa. Met “Morsus” (2020) hebben ze hun eigen muzikale universum vastgelegd. Nu, met “Quintessenz”, duwt de band hun grenzen verder en toont tegelijkertijd de essentie van Arroganz – authentieke muziek voor fans van diverse metalgenres. “Quintessenz” wordt uitgebracht op 24 mei 2024 via Supreme Chaos Records. Op 3 en 4 mei 2024 organiseert de band hun eigen festival, Lusatian Grimfest, in Cottbus, Duitsland, met Deathrite, Chaver, Goath, Bitchhammer en Brocruste.

ZEIT
Zeit, een Duitse band uit Leipzig, brengt hun langverwachte debuutalbum “Konvergenz” uit, na een reeks EP’s en activiteiten in andere bands. Geworteld in black metal, voegen ze sludge en doom elementen toe voor een uniek geluid. De productie geeft het album een rauwe toon, vooral op vocaal vlak, met eenvoudige maar effectieve gitaarriffs en blastbeat percussie. Kenmerkende riffs botsen met betoverende, soms disharmonische melodieën voor een krachtige dynamiek. De productie balanceert ruwheid en helderheid, met elk instrument en geluidsdetail goed hoorbaar. “Konvergenz” wordt geleverd met indrukwekkend artwork, een must-have voor elke verzamelaar.

TIJDEN
Deur open: 19:30 uur
Aanvang show: 20:00 uur
Verwacht einde: 23:00 uur

TICKETS
Voorverkoop: €15,-
Deur: €17,50