De kruisbestuiving, tussen zijn verhalende schilderkunst en zijn poëzie, is het belangrijkste kenmerk van Marko’s werk. Zijn kunst gaat over dingen die in zijn hoofd afspelen, zijn alledaagse droombeelden. Zijn schilderkunst onderscheidt zich door het gebruik van een vervagende lijnvoering, wat een indruk van een onscherpe focus geeft.

De expositie ‘Declaration’ toont een selectie kunstwerken gemaakt in laatste 5 jaar. Voor het eerst worden ook miniatuurinstallaties tentoongesteld. De titel van de expositie ‘Declaration’ verwijst naar zijn laatste serie, waarin hij zijn schilderhandschrift etaleert door o.a. oude schilderthema’s te laten terugkeren. Declaration is een storyboard, waar Marko laat zien wie hij is, waar hij voor staat.

Er worden schilderijen uit de series ‘Auditoria’ en ‘Left behind’ tentoongesteld. Zijn grote project, de serie ‘Anthologima’, waarvan de bijbehorende poëzie van de 15 schilderijen samen één groot gedicht vormen, zullen voor het eerst samen te zien en te lezen zijn.

Tezamen met de expositie verschijnt het boek ‘Declaration’ met een selectie kunstwerken en poëzie van de afgelopen 6 jaar

De Nederlandse dichter en schilder Marko Klomp (1974) volgde zijn opleiding aan de kunstacademie St. Joost te Breda van 1994 tot 1998. In 2010 debuteerde hij met zijn gedichtenbundel ‘Spalken van de levenslijn’. In 2012 heeft hij deelgenomen aan het TV-programma ‘Sterren op het Doek’ waarin hij winnaar was met zijn portret van Jeroen Krabbé. Daarnaast mocht hij in 2015 meewerken aan de finale van het programma waarin Hanneke Groenteman zelf het model was. Ook heeft Marko een gastoptreden gehad in het TV-programma’ ‘Krabbé zoekt van Gogh’. Waarbij hij in de voetsporen trad van Vincent van Gogh door in het hart van Montmartre zijn interpretatie te geven op het werk van de grootmeester.