In de beginjaren van Lola’s Dice experimenteren de bandleden nog met genres als punk en funk maar het duurt niet lang voordat ze in de ban raken van een reeks aan Latijns-Amerikaanse invloeden die band zelf omschrijft als ‘Tropical Noise’. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een pure ritme machine die al een aantal jaren de clubs en festivals in vuur en vlam zet.

Dit jaar komt de band met hun langverwachte debuutalbum: Pura Maldad. Een genre overstijgende verzameling van tropische gekte met fuzzy latin-funk als rode draad. Een verzameling van voice notes, anekdotes, slapeloze nachten en road trips zorgde voor een eindeloze bron van inspiratie. Met deze bagage op zak kregen de nummers vorm in de Heat Too Hot Studios. Onder leiding van Alex Figueira droop de ‘tropical noise’ langs elke vierkante meter van de studio in Amsterdam Oost.

Pura Maldad is een duidelijk resultaat van de artistieke en muzikale evolutie die de band de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Maar toch begint alles vanuit de basis: de Latin en Afro-Caraïbische roots van de vier bandleden. Op hun debuutalbum beweegt de band zich dan ook dichter bij de dansvloer dan ooit tevoren. Zelf omschrijft de band de acht tracks als “a puzzled dream of an island built on a library of memories (of places that once were), that only the music recreates and reconnect”