Lange Voor Haute Couture

Tijdens The Fashionweek strijkt de modetentoonstelling Lange Voor Haute Couture neer op het Lange Voorhout.
Van donderdag 26 september tot en met zondag 6 oktober is opvallende haute couture van Nederlands modetalent gratis en van heel dichtbij te bewonderen, gepresenteerd in glazen containers waarin met de hand vervaardigde koninklijke mode te zien is.

Duurzaamheid
Haute Couture is unieke met de hand vervaardigde kleding. De ontwerper maakt vaak maar één ontwerp op maat voor de drager. De meest verfijnde technieken en materialen worden gebruikt voor een prachtig resultaat.
De organisatie van de mode-expositie, Dutch Fashion Embassy, wil met deze tentoonstelling het ambacht van mode en couture zichtbaar maken en een nieuw podium bieden voor modeontwerpers in Nederland. De kledingstukken op deze bijzondere modetentoonstelling zijn met de hand vervaardigd en duurzaamheid is een van de belangrijke pijlers bij het ontwerpen en vervaardigen.

Participatie
Op deze locatie is ook een pop-up atelier te vinden, waar extra aandacht voor duurzaamheid, ambachten en couturetechnieken als borduren te zien zijn. Zo kan het publiek die hun steentje bij willen dragen, onder begeleiding leren hoe een couturestuk vorm krijgt en middels een participatieproject mee borduren aan een bijzonder couturestuk.

Opmerkingen
De modetentoonstelling is de gehele dag gratis te bezoeken en sluit niet in de avonduren. De deelnemende ontwerpers van deze editie van Lange Voor Haute Couture worden later dit jaar bekend gemaakt.