Pop-up presentatie en online tentoonstellingsbezoek
In 2023 presenteerde het Haags Historisch Museum ter gelegenheid van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden een tentoonstelling over het koloniale verleden én heden van regeringsstad Den Haag. Deze tentoonstelling wierp een nieuw licht op de complexe geschiedenis van Den Haag en het Nederlandse kolonialisme en maakte veel los bij bezoekers.

Van 19 februari t/m 4 augustus zal een pop-up presentatie rond dit onderwerp door de stad reizen en te zien zijn in zeven wijken. Ook is de tentoonstelling in zijn geheel digitaal te bezoeken via een link in de website van het museum (link: https://virtualtours.360totaal.nl/tour/koloniaal-den-haag).

Locaties
De pop-up presentatie belicht de koloniale geschiedenis van Den Haag. Het biedt het publiek een verdiepende kijk op hoe het koloniale verleden nog altijd verweven is met het hedendaagse stadsleven. Gedurende de looptijd is de opstelling te zien op de volgende locaties:

Bibliotheek

Online beleving
Wil je de complete ervaring van de tentoonstelling willen (her)beleven? Dan is er de mogelijkheid om een virtuele rondleiding te volgen via deze link. Als bezoeker beweeg je online gemakkelijk door de tentoonstellingszalen, kun je de bijzondere objecten bekijken en lezen en zien wat voor rol de regeringsstad in het Nederlandse koloniale systeem heeft gespeeld.