Wat is een Urban Trail?
Een Urban Trail is een hardloopevenement, maar dan anders. Bij het concept van de Urban Trail draait het om de unieke ervaring van het stedelijke parcours. Er is geen wedstrijdelement en daarom ook geen wedstrijduitslag. Er ligt een parcours dat de lopers leidt langs, of zelfs door, unieke stedelijke locaties, gebouwen en monumenten. Het is laagdrempelig met focus op beleving van de stedelijke omgeving. Na de finish is er een ontbijt samen met alle lopers.

Zoals bij elke Urban Trail lopen deelnemers langs, over en zelf dóór culturele en historische gebouwen in de stad. De organisatie verzorgt een parcours met een aaneenschakeling van loopervaringen. Stapsgewijs worden alle locaties op het parcours bekendgemaakt. 

Parcoursafstand
Deelnemers krijgen dit jaar de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5-6 km of 10-12 km. De optie van 5-6 km maakt het toegankelijker voor beginnende lopers. Beide afstanden hebben dezelfde start- en finish locatie. Deelnemers kunnen bij inschrijving aangeven of ze voor de korte afstand (5-6 km) of de lange route (10-12 km) gaan. 

Inschrijven
Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en Den Haag op een andere manier wil leren kennen, is de Urban Trail Den Haag wederom een absolute must. Het evenement trekt nu al veel belangstelling. Er wordt aangeraden niet te lang te wachten met inschrijven. De inschrijving is nog niet geopend, houd daarvoor de website van Urban Trail Den Haag goed in de gaten. 

Start en finish
De start locatie en finish locatie zijn nog niet bekend en worden later bekend gemaakt.