Wat is een Urban Trail?
Een Urban Trail is een hardloopevenement, maar dan anders. Bij het concept van de KLM Urban Trail draait het om de unieke ervaring van het stedelijke parcours. Er is geen wedstrijdelement en daarom ook geen wedstrijduitslag. Er ligt een parcours dat de lopers leidt langs, of zelfs door, unieke stedelijke locaties, gebouwen en monumenten. Het is laagdrempelig met focus op beleving van de stedelijke omgeving. Na de finish is er een ontbijt samen met alle lopers.

Zoals bij elke Urban Trail lopen deelnemers langs, over en zelf dóór culturele en historische gebouwen in de stad. 
De organisatie verzorgt een parcours met een aaneenschakeling van loopervaringen. Stapsgewijs worden alle locaties op het parcours bekendgemaakt. 

Parcoursafstand
Deelnemers krijgen dit jaar de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5-6 km of 10-12 km. De optie van 5-6 km maakt het toegankelijker voor beginnende lopers. Beide afstanden hebben dezelfde start- en finishlocatie. Deelnemers kunnen bij inschrijving aangeven of ze voor de korte afstand (5-6 km) of de lange route (10-12 km) gaan. 

Inschrijven
Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en Den Haag op een andere manier wil leren kennen, is de KLM Urban Trail Den Haag wederom een absolute must. Het evenement trekt nu al veel belangstelling. Er wordt aangeraden niet te lang te wachten met inschrijven. Inschrijven kan via de website op www.denhaagurbantrail.nl.

Start en finish
De start locatie is op de Lange Vijverberg waar je de prachtige skyline van Den Haag kunt zien. De finishlocatie zal nabij het Lange Voorhout zijn. Loop door de prachtige Haagse Binnenstad. Langs en door geweldige passages, historische gebouwen en tuinen en veel meer.