Na het vorige snel uitverkochte en zinderende concert van deze gitaarlegende, is Podium Aan Zee er weer in geslaagd om hem naar het hart van Scheveningen te halen: de Nederlandse Gypsy Jazzvirtuoos Jimmy Rosenberg geeft op zaterdag 18 mei 2024 samen met zijn Trio wederom een fenomenale perforĀ­mance!

Jimmy Rosenberg

De meestergitarist Rosenberg was nog maar acht jaar, toen hij furore maakte als gitarist. Critici toen en nu zien in Jimmy de enige, echte opvolger van Django Reinhardt. Op tienjaĀ­rige leeftijd trad Jimmy op in de BBC-documenĀ­taire Djangoā€™s Legacy, waarna de hele wereld kennis maakte met zijn kunsten.

Hij trad op door heel Europa. Van het ConcertĀ­geĀ­bouw tot DjangoĀ­fesĀ­tiĀ­vals in Oslo en Parijs. Een carriĆØre waar iedere muzikant van droomt. Maar in 2004 raakte Rosenberg steeds verder verstrikt in zijn eigen leven, waar muziek niet meer altijd de boventoon voerde. Er moest een tournee worden gecanceld en Jimmy kwam terecht in de schaduwĀ­kant van het leven.

Na jaren van stilte pakte hij de gitaar weer op. Meteen waren daar weer lovende kritieken. In 2022 werd hij prompt geboekt als sterspeler op het Jazz Festival in Milaan en keerde hij in de zomer van dat jaar ook terug op het podium van Samois-sur-Seine, het beroemde Django Reinhardt Festival in Frankrijk. Ondertussen stromen de aanvragen van over de hele wereld opnieuw binnen.

Podium Aan Zee is er trots op om deze pure artiest te ontvangenā€¦..
Jimmy Rosenberg Trio
Zaterdag 18 mei 2024
Podium Aan Zee, Keizerstraat 58 ā€“ Scheveningen
Start show: 20:30 uur
Deuren open: 20:00 uur
Tickets: https://podiumaanzee.nl/event/jimmy-rosenberg-trio/