Kees van Boxtel & Partha Sarathi Mukherjee

Kees van Boxtel, Is net terug van een tournee in india, al 18 jaar bespeelt hij de Bansuri ( Indiase bamboefluit). In india mocht hij als eerste westerling spelen op het prestigeuze Hindoestani Chennai festival. En hij kreeg daar veel complimenten. Een prachtervaring.

Indiase Bansuri (de bamboefluit)
Kees begon al op jonge leeftijd (6 jaar) fluit te spelen. In 2005 ontdekte hij de Indiase Bansuri (de bamboefluit) op een Indiase reis en raakte hij in vervoering van de prachtige ornamentaties van de Noord-Indiase klassieke muziek. Terug in Holland begon zijn intensieve Bansuri-studie bij Julia Ohrmann en Pandit Hari Prasad Chaurasia aan het conservatiorium in Rotterdam. Later reisde hij vele malen af naar India en studeerde hij bij Bansuri-speler Himanshu Nanda en Hari Prasad Chaurasia en zijn discipelen in Bhubaneswar. Vanaf 2017 studeert hij bij de in Howrah-Calcutta wonende Sarod-speler Pandit Alok Lahiri en zijn zoon Abhisek Lahiri en leert hij de verfijnde structuren van de Noord-Indiase klassieke muziek nog beter begrijpen.

India´s meest toonaangevende dummer
Partha Sarathi Mukherjee, Is een van India´s meest toonaangevende drummers. In de Soefizaal zal Pandit Parthasarathi een tabla-solo geven verweven in de nummers. Als Pandit krijgt hij veel ruimte tijdens het concert. Een uitzonderlijke gelegenheid om te genieten van betoverende muzikaliteit, van sprookjesachtige diepgang tot tomeloze tempi.