‘We want it all’ is geen voorstelling, maar een één uur durend festival waarin het internationaal gelauwerde choreografenduo Emio Greco en Pieter C. Scholten hun ruim 25-jarige samenwerking vieren.

Van de bijna zestig creaties die het choreografen tandem tussen 1995 en 2020 presenteerden, kozen zij elf finales. Het einde van een voorstelling is voor Greco en Scholten namelijk een voorbereiding op een nieuw begin. Een einde is een ‘end’, maar ook een ‘and’. Het einde is altijd een vooruitblik op een mogelijke toekomst. 

Van Bach tot popmuziek van Queen, van theatraal tot sober en experimenteel, het komt allemaal voorbij in deze dynamische, afwisselende festival voorstelling. Het is een uitgelezen kans om de diversiteit van het uiteenlopende werk te ervaren waarin altijd het lichaam in opstand, in wat voor hoedanigheid dan ook, leidend is.

In ‘We want it all’ heeft de junior compagnie, ICK-Next, een prominente rol. Zij zijn de opening naar nieuwe tijden. Zij verdwijnen en verschijnen tussen de ensemble-dansers, als fris stromend water. Dankzij die jonge dansers is er steeds een nieuw perspectief.

It ain’t much I’m asking, if you want the truthHere’s to the futureHear the cry of youth (hear the cry of youth) (hear the cry of youth)I want it all, I want it all, I want it all and I want it now.Queen — I Want It All