Een aantal mensen neemt deel aan een experiment met als uiteindelijke prijs 1 miljoen euro. Zij worden zowel psychisch als fysiek op de proef gesteld en geconfronteerd met hun diepste angsten.

Deelnemers aan ‘Het Experiment’ hebben geen idee wat hen te wachten staat. Met het oog op de ultieme prijs van €1 miljoen zullen zij zich onderwerpen aan intense psychologische en fysieke proeven.

(Geestelijke) gezondheid lijkt te moeten buigen voor geld en elke deelnemer heeft zo zijn eigen motivatie. Het experiment is begonnen… Tegen welke prijs zijn de deelnemers bereid hun grenzen te verleggen?

Eerst Laaks Kindertheater en nu Laaks Jongerentheater
De eerste editie in 2006 van het toen nog Laaks Kindertheater was een kleine musical productie georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers. De kleine groep deelnemers is uitgegroeid tot een vaste kern jongeren met een wisselend aantal daaromheen en heet inmiddels Laaks Jongerentheater. 

Talentontplooiing
Er wordt gewerkt aan verschillende speelstijlen en hoe je het best de teksten eigen kunt maken waardoor je spel in de fase daarop tot een hoger plan gebracht kan worden. Presentatie op het podium, je stem durven gebruiken voor een publiek en teksten goed over kunnen brengen, zijn belangrijke doelen. De leerdoelen worden afgestemd op het ontwikkelen van competenties waar jij de rest van je leven iets aan hebt. Ambities om talenten in een opleiding verder te ontwikkelen worden gestimuleerd.
Er zijn nu twee van onze acteurs bezig met een nieuwe groep Laaks Jeugdtheater.
Zij worden gecoacht en ondersteund door professionals in het geven van de theaterlessen en maken aankomend seizoen hun eigen voorstelling.