Wil je aan de slag met visuals tijdens je live optreden? Daar is Touch Designer het perfecte programma voor. Volg de workshop TouchDesigner gegeven door Darien Brito.

Deze workshop leidt je door de creatie van computergraphics en laat je zien hoe je geluid kunt combineren met visuals. Bijzondere nadruk wordt gelegd op de integratie van verschillende softwareplatforms met TouchDesigner en hoe je strategieĆ«n voor audiovisuele verhalen met vaste of real-time inhoud kunt creĆ«ren en beheren; van VJā€™ing tot Live Cinema.

De workshop is bedoeld voor muzikanten en kunstenaars in het algemeen die een brug willen slaan tussen live-performance en visuals. Kennis van programmeren is niet vereist, maar affiniteit met computers en een basiskennis van een DAW (Digital Audio Workstations) zoals Ableton Live wordt wel verwacht.

TouchDesigner: software voor audiovisuele performances, installaties, projection mapping en interactiviteit in experimentele, artistieke en commerciƫle projecten. De enorme flexibiliteit en kracht komt voort uit de integratie van een node-gebaseerd programmeerparadigma, Python als scripttaal, GLSL en nog veel meer.

Datum: 12 oktober
Duur: 2,5 uur
Tijd: 19:00 – 21:30
Kosten: 7,50 euro (excl service kosten)
Locatie: Amare (zaal Jazz 2)
Voor wie: Optredende muzikanten wie de wereld van live visuals willen verkennen
Taal: Nederlands
Maximaal aantal deelnemers: 15

Darien Brito is een creatieve codeur en audiovisuele kunstenaar. Hij werkt met geluid, beeld en algoritmen om multisensorische ervaringen te creĆ«ren. Hij werkt op het kruispunt tussen computercode en kunst. Zijn hele praktijk is een voortdurende poging om een onderling afhankelijke dialoog te creĆ«ren tussen audio en beeld. Hij zoekt naar willekeur, ruis en chaos als medium voor orde. Hij is geĆÆntrigeerd door micro en macro en de juxtapositie van deze twee werelden. Zijn sonische werk houdt zich bezig met microgeluid, het domein dat bestaat uit geluidsdeeltjes tussen een tiende van een seconde en ongeveer tien milliseconden. Zijn beeldend werk daarentegen neemt zoveel mogelijk fysieke ruimte in beslag. Check zijn website op https://darienbrito.com/.