Op 5 maart speelt Gaëlle Solal een concert toegewijd aan Braziliaanse muziek op de klassieke gitaar in de Haagse Gitaar serie in de Waalse kerk aan het Noordeinde in Den Haag.

De Franse topgitarist Gaëlle Solal is een rasartiest. Ze heeft passie en liefde voor muziek en ze houdt van de vrijheid die ze daar bij voelt. Zodoende kan Gaëlle naadloos overgaan van serieuze, formele solo-optredens naar komische duetten, van Bach tot The Beatles, van hedendaagse muziek tot barok. De concerten, die ze steevast geeft met een glimlach, zijn kleurrijk, virtuoos, bezield en vol hartstocht. Haar toewijding aan uitvoeren en haar liefde voor het podium is gigantisch. Zo gaf ze haar baan aan de prominente conservatoria van Córdoba en Sevilla op om zich fulltime te wijden aan haar grenzeloze liefde voor het concertpodium. Ze is een toonaangevende speler die onder meer als eerste vrouwelijke gitarist het prestigieuze ‘city of Alessandria’ concours won. Gaelle maakt zich sterk voor de zichtbaarheid van vrouwen in de gitaarwereld via haar eigen stichting. Momenteel heeft ze zich gevestigd in België en geeft ze les aan het koninklijk conservatorium van Ghent.

Tijdens het concert op 5 maart in de Haagse Gitaarserie ligt de focus op één van de grootste gitaarlanden ter wereld: Brazilië. Muziek van E. Nazareth, A.C. Jobim, H. Villa Lobos en natuurlijk Braziliaans geïnspireerde muziek van Roland Dyens en eigen bewerkingen van Gaelle Solal van E. Gismonti en Garoto.

De Haagse Gitaar Serie is een concertserie voor klassieke gitaar liefhebber. Sinds 2019 nodigt stichting The Hague Guitar Society prominente en virtuoze gitaristen uit om op te treden in de Waalse Kerk aan het Noordeinde in Den Haag. Dit concertseizoen is een ode aan de vrouw met drie fantastische gitaristes.