Omdat dirigente Lenneke Willems ook de violiste is van de Haagse folkgroep King’s Galliard is het idee ontstaan om hier een gezamenlijke voorstelling van te maken. Zij heeft voor haar orkest Swing het programma bedacht dat is gebaseerd op Keltische en schotse muziek en heeft zich daarbij laten inspireren door het bijzondere verhaal over de poes Thomasina dat in Schotland speelt.

Middels video-animatie wordt het verhaal ondersteund, Lenneke Willems is de vertelster. Zoon Bart Willems bedient de techniek.

Jeugdstrijkorkest Swing bestaat nu inmiddels zes jaar en repeteert wekelijks in theater de Regentes. In oktober 2016 startte Lenneke Willems op eigen initiatief de mogelijkheid voor jonge strijkers in Den Haag om samen te kunnen spelen in een kleine groep. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de 10 en 17 jaar.

De folkgroep King’s Galliard (1972-1979) was erg bekend in de jaren zeventig en ontstond toen leerlingen van het Koninklijk Conservatorium elkaar ontmoetten en naast klassieke muziek ook folk-muziek ontdekten. De groep won diverse prijzen op ierse en europese folk-festivals. King’s Galliard beleeft op dit moment een revival en de violiste Lenneke Willems is bij beide groepen werkzaam.

King’s Galliard bestaat uit:
Jan Erik Noske: diverse fluiten, lepels en piano
Frenk van Meeteren: bouzouki, mandoline, zang en slagwerk
Sharon Bradley: gitaar en zang
Lenneke Willems: viool, piano en verteller