De maand februari staat in het teken van Giant Hemant Kumar. Deze playbackzanger en muziekcomponist is geboren in 1920 en zong, schreef en componeerde muziek vanaf zijn 15e tot aan zijn dood in 1989. Zo heeft hij liederen gezongen voor Devanand, Dilipkumar, Shammi Kapoor, Rajesh Khanna en vele anderen. Nummers die Hemant Kumar heeft gecomponeerd en gezongen zijn tot op de dag van vandaag te horen via radiostations in Nederland!

Hemant Kumar was een artiest in de Bengaalse en Hindi filmmuziek scene. Ook heeft hij in andere talen gezongen, zoals: Marathi, Gujarati, Odia , Assamees, Tamil, Punjabi, Bhojpuri, Konkani, Sanskriet en Urdu. Daarnaast ontving hij vele prijzen voor zijn zang en muziek en stond in de volksmond bekend als de “stem van God”. Een aantal van Kumars hits worden vandaag de dag nog door Turken en Chinezen gezongen. Hits als ‘Hai apna dil to awara’, ‘Yaad kiya dil ne kanha hoo tum’ én de klassieke ‘Bekaraar karke humme yun na jaiye’ galmen nog regelmatig door meerdere huiskamers. 

Jij kunt deze Golden Oldies van Hemant Kumar horen én meezingen. Kom dan op woensdag 8 februari om 19.30 uur naar Laaktheater! Acht artiesten zullen de mooie liederen en duetten van Hemant Kumar zingen.