Deze groepstentoonstelling toont werken vol poƫtische invalshoeken die ons bewust(er) maken van de symbiotische relaties tussen mens, technologie en natuur. Vijf deelnemende kunstenaars presenteren nieuwe verbeeldingen om onze relatie met het landschap, technologie en het klimaat te kunnen ervaren; van de zee, tot de wolken, tot de grond.

De innige verbondenheid tussen alle vormen van leven, elementen, bacteriĆ«n en atmosfeer onttrekt zich veelal aan het menselijk oog, ondanks dat het altijd aanwezig is. Om die reden nodigt From the Sea to the Clouds to the Soil uit tot een ervaring van existential kinship: het urgente besef van verbondenheid tussen alle vormen van leven en ecologische processen, dat noodzakelijk is voor het voortbestaan van onze planeet. Met de toenemende ontwrichting van ecologische balans op onze planeet, is verbeelding van deze onderlinge verbondenheid juist van belang. De tentoonstelling brengt hedendaagse kunstenaars samen die deze nauwe verwantschap met de natuurlijke omgeving onderzoeken.

Met de verbeelding van een gedeelde toekomst zoeken de kunstenaars Risk Hazekamp + Scape Agency (Nederland), Femke Herregraven (Nederland), Urok Shirhan (Irak/Nederland), Yeon Sung (Zuid-Korea) en Natasha Tontey (IndonesiĆ«) een andere opening om de urgentie van klimaatverandering het hoofd te bieden; ze nodigen de bezoekers uit om niet alleen te kijken en te luisteren, maar zich daadwerkelijk open te stellen voor andere vormen van leven en om de onlosmakelijke verbondenheid daarmee te voelen.