Forrosá – Festa Junina

De juni-feesten zijn hét moment om forró te dansen! Onder live muziek van de band Forrosá uit Den Haag zal er forró, quadrilha en côco gedanst worden, en is er het eerste optreden van de Bumba-meu-Boi Caxinguelê, een ander populair volksfeest uit Brazilië. De avond wordt afgesloten met een schitterende roda de ciranda. Ook zullen typische Braziliaanse gerechten aanwezig zijn om helemaal in de sfeer te komen!

Vem festejar o São João!

Forró!

Vaak wordt er bij Braziliaanse muziek aan de samba en het carnaval uit Rio de Janeiro gedacht. Maar ieder jaar wordt er in juni tijdens traditionele feesten een gedanst op een andere grote muziekstijl: forró!

Centro Cultural de Capoeira Mar Estradeiro organiseert op zaterdag 22 juni het grootste festa junina: São João! Tijdens deze avond kun je dansen op forró, côco, quadrilha, ciranda en een verschijning zien van de Bumba-meu-Boi Caxinguelê.

De avond begint met een forró dansworkshop voor beginners verzorgd door Mandacaru dance, een demonstratie van de Bumba-meu-Boi en daarna live muziek van de band Forrosá uit Den Haa en typische Brazilaanse lekkernijen van Mari’s Kitchen
Kaarten in de voorverkoop zijn € 12,00 via of € 15,00 aan de deur.