Na twee eerdere succesvolle pop-ups waren oprichters Bo Maerten en Marijn Veltman van FLORA op zoek naar een volgende locatie voor hun pop-up bioscoop FLORA Filmtheater. En die werd gevonden tijdens een toevallige ontmoeting tussen de oprichters van FLORA en het nieuwe Club LAAK, een plek waar het Haagse nachtleven en kunst samenkomen in een club, restaurant, bar en exporuimte.
Club Laak had al langer interesse om ook film toe te voegen aan hun programma en vond in FLORA een geschikte partij om dit uit te proberen en de handen ineen te slaan. Want waar de clubzaal van Laak een nacht per maand het toneel is van harde muziek en dansende bezoekers, is de zaal de rest van de maand leeg. En dat gegeven biedt mogelijkheden.

Voor een week wordt de clubzaal van Laak dan ook omgebouwd tot een bioscoopzaal, waarbij natuurlijk dankbaar gebruik wordt gemaakt van het aanwezige geluidssysteem. 

Dat behalve film, je ook terecht kunnen voor goede horeca, is een essentieel onderdeel van het concept van FLORA. Na twee eerdere succesvolle samenwerkingen is ook chef Sijbren Bartlema (o.a. restaurant BAK & restaurant Bambino) deze pop-up weer van de partij. Hij kookt de hele week onder de noemer “Cafe Knift” modern Europese gerechten met een focus op groenten, gemaakt om te delen.

Het menu van Café Knift en de volledige filmprogrammering is te vinden via de www.florafilmtheater.nl of www.instagram.com/florafilmtheater