In het Atrium Den Haag is t/m 25 mei een maquette te zien van het Central Innovation District (CID) – Economisch hart van Den Haag.

Het Central Innovation District (CID) is het gebied tussen en rondom de intercity stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI. Het is het economische hart van Den Haag en de regio en dé plek om te wonen. Nu al werken er bijna 80.000 mensen, studeren er 30.000 studenten en wonen er 45.000 inwoners. Het CID wordt een uitbreiding van het centrum, waar ruimte zal zijn voor woningen, kantoren, maar ook levendigheid, ontmoeting en groen.

In het CID bevinden zich, naast woningen, scholen en universiteiten, grotere en kleinere bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen, non-gouvernementele organisaties (ngo’s), innovatieve broedplaatsen en andere organisaties. Met het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van een gebied dat de economische concurrentie met het buitenland aankan.

Op deze maquette is te zien wat de plannen zijn voor de ruimte buiten en de nieuwe gebouwen in de verschillende deelgebieden: Den Haag Centraal, Laan van NOI, Beatrixkwartier-Utrechtsebaan, Schenk en Laakhavens Hollands Spoor.

Samen met de stad
Iedereen met vragen of ideeën over de ontwikkelingen in de stationsgebieden kunnen terecht in het Atrium op diverse data vermeld op de website van het Atrium. De maquette blijft gebruikt worden in gesprekken met de buurt. Bijvoorbeeld over de plekken waar gebouwd kan worden, maar ook waar mensen ruimte zien voor kantoren, scholen, winkels, speelterreinen en plekken om te ontspannen.

De maquette werd voor het eerst gebruikt bij de CID-dagen in oktober 2022, waar inwoners en toekomstige inwoners konden meepraten over de toekomst van het gebied.

Meer informatie over het CID is te vinden op www.denhaag.nl/cid.