Emily Coomber verhuisde op haar 18de vanuit Nieuw Zeeland naar Nederland om haar muzikale droom te volgen. De zangeres en componist startte haar grote avontuur en zoektocht naar een eigen sound en identiteit.

In 2009, na haar studie jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze cum laude afstudeerde, is Emily volop de muziekwereld ingedoken. Als zangeres bij YesSister, JazzSister (vocale jazz-pop), Tea For Two (akoestische jazz & soul), the Boris Mogilevski Project (moderne jazz), Savor inc (funk//fusion) en vele anderen heeft Emily een brede interesse en ervaring opgebouwd in de afgelopen jaren. Ze heeft samengewerkt met o.a. Reinier Baas, Tony Roe, Jorn ten Hoopen en Candy Dulfer.

Na een turbulente periode en veel zelfreflectie werd het eindelijk tijd om weer de focus op haar eigen muziek te leggen. Eind 2019 heeft ze voor het eerst als solo-artiest 3 singles uitgebracht, volledig in eigen beheer. Haar muziek is een wandeltocht door emoties en ervaringen; het is gevoelig en eerlijk, maar de kracht ontbreekt niet. Door haar heldere songteksten zoekt ze connectie met haar publiek, geholpen door zwevende melodieën en achtergrondzang. Haar jazz-achtergrond zorgt voor een ‘sophisticated’ klank.