Van 31 mei tot en met 25 juni exposeert de Nederlandse Kring van Tekenaars (NKvT) bij de Haagse Kunstkring. De NKvT wil met deze bijzondere expositie ‘de lijn’ inzetten als verbindend element tussen makers en kijkers.
DRAW A LINE!  is een interactieve tentoonstelling waarin bezoekers en kunstenaars worden uitgenodigd een lijn te trekken. De Haagse dichter Han van der Vegt en beeldend kunstenaar Tom Heerschop openen de tentoonstelling op zaterdag 3 juni, 16.00 uur bij de Haagse Kunstkring.
De NKvT (een landelijke vereniging voor tekenaars) wil met DRAW A LINE!  ‘de lijn’ inzetten als verbindend element tussen makers en kijkers. Het is dan ook een interactieve tentoonstelling waarin bezoekers en kunstenaars worden uitgenodigd een lijn te trekken. De kunstenaars van de NKvT staan midden in de samenleving. Met DRAW A LINE! verkennen zij met elkaar waar hun grenzen liggen en waarvoor zij staan, waar zij samenkomen én uiteengaan. Ieder trekt een eigen persoonlijke lijn, die zich met andere lijnen vermengt in één groot gezamenlijk kunstwerk. Zo maken zij met elkaar, kunstenaars én bezoekers, een expositie.
De deelnemende kunstenaars worden uitgedaagd om naast hun autonome individuele werk, dat ook op de expositie te zien is, nieuw werk te maken met DRAW A LINE! als uitgangspunt.

Deelnemende kunstenaars:
Bernadette Beunk, Ina Brekelmans, Johan Breuker, Selma Dronkers, Theo de Feyter, Herman Fontein, Yvonne van de Griendt, Annemieke Harkema, Tom Heerschop, Nanou Jacobs, Ninet Kaijser, Jos Klaver, Wilma Laarakker, Ingeborg Oderwald, Anna Rudolf, Godelieve Smulders, Joran van Soest, Lisanne Sloots, Jan van Spronsen, Francisca Tollenaar, Egbarta Veenhuizen, Danielle Vidal-Ausseil, Natascha Waeyen, Fred van der Wal, Matthijs van Zessen

De Kunstenaar Wordt Gezien
Op zondag 11 juni 15.00 uur is er een speciale bijeenkomst met bezoekers en de kunstenaars: ‘De Kunstenaar Wordt Gezien’. Paul de Mol gaat met hen in gesprek over de tentoonstelling.